• English
  • Svenska

Golvunderlag för alla typer av golv

Vi har det golvunderlag du söker. På lager. I Sverige. I dag. För snabba leveranser!

Ända sedan starten av företaget 1982 har vi levererat material för att användas som golvunderlag under heltäckningsmattor och lösa mattor. Inom det här området arbetar vi även med andra material än nonwoven, som återvunnen polyuretan och gummi. Vår fokus ligger på ständig förbättring och utveckling.
Nu har vi utökat sortimentet på vår Golvsida och vårt mål är att bli den bästa leverantören av mattunderlag i Sverige. Totalt erbjuder vi ca 20 olika produkter med lösningar för god akustik, komfort och för att smidigt lösa ojämnheter, vi har även IMO-godkända mattunderlag och produkter godkända för t.ex. utrymningsvägar.

Välj den typ av underlag du vill veta mer om nedan eller fortsätt läsa för mer information:

Liten akustikordlista för golvunderlag

Hur ett mattunderlag eller golv påverkar akustiken i ett rum och dess närmiljö mäts i olika termer. Ett bra golvunderlag kan hålla nere dessa ljud och främja till en behagligare miljö. Nedan följer en förklaring av de vanligaste akustiktermerna.

Trumljud
beskriver ljudet inne i rummet. Detta ljud på verkar dig själv och dina närmaste direkt.

Stegljud
beskriver hur ljud fortplantar sig till anslutande lokaler. Detta ljud påverkar till exempel dina grannar i våningen under när du går med klackskor inomhus. Värdet på stegljudsdämpningen ska vara så hög som möjligt.

Luftljudsisolering
Luftljud är det ljud som direkt fortplantar sig i luften, tex musik. Luftljudsisolering är skillnaden i ljudnivån från musiken mellan två anliggande rum. Ju högre värde desto bättre.

Ljudabsorption
är måttet på hur mycket av det ljud, som träffar en viss yta, som inte reflekteras tillbaka.

Flanktransmission
När luftljudsisoleringen påverkas och fortplantar sig genom en annan ljudväg, än väggen mellan två rum, pratar man om flanktransmission. Till exempel kan ljud gå ner genom väggen till golvet och påverka angränsande rum.