• English
  • Svenska

Spunbond

Spunbond exempel färger
spunbond flat 490
Spunbond tillverkas av polypropen, polyester, polyeten och PLA och vilket material man väljer beror på en mängd parametrar.

När man tillverkar spunbond smälter man plastgranuler genom att pressa dem med hjälp av skruv och värme. Ett filament skapas och sugs ner mot en vira och läggs ut slumpvis, därefter pressas och värms materialet ihop mellan två valsar. Vanligast är att den ena har piggar vilket resulterar i att materialet då blir bundet i punkter, point bonded. Den andra metoden drar materialet genom två släta valsar och då blir hela ytan slät genom värmekalandrering.

Spunbond är den fiberduk som idag säljs mest i världen tack vare sina egenskaper och typer man kan ta fram till ett lågt pris. Anledningen till detta är rätt pris, bra egenskaper och den mängd varianter man kan ta fram.

Man kan behandla spunbond så att den tål UV-strålning, suger vatten, är flamskyddad osv. Vilka färger som helst går att få förutsatt att volymen är tillräcklig. Materialet är vitt av naturen och vitt är också det som säljs allra mest.
Materialet kan väga mellan 8 och 240 g/m².

I vårt lager har vi en mängd olika standardvarianter av spunbond. Vid behov rullar vi om och skär till längder och bredder efter önskemål.

Kontakta oss för mer information!