Byggindustrin

Tåligt till många olika produkter

Nonwoven används inom byggindustrin eftersom materialet är oorganiskt och egenskaper såsom luftgenomsläpp, absorption och beständighet mot UV-strålar, värme och fukt kan anpassas efter behov. Framförallt används spunbond och glasfiber inom bygg.

Golv, Tak och Väggar
Nonwoven används ofta inom bygg som bärare eller stabilisator i takprodukter där den exempelvis kan beläggas med asfalt, som bärare i gipsväggar, som stabilisator i PVC-golv somt som fuktspärr, ångbroms och tätskikt.

Stabilt och slitstarkt
Ofta används nonwoven eftersom det är väldigt starkt. Exempelvis som stabilisator eller bärare till golv-, tak- och väggprodukter. Glasfiber har hög dragstyrka och lite töj medan spunbond har mer töj och lite lägre dragstyrka.

Spärra, släpp igenom eller absorbera fukt
Nonwoven är icke-organisk och möglar inte av fukt. Fuktgenomsläppet kan styras med olika beläggningar eller vilka fiber som används till tillverkningen. Dels kan man spärra fukt på ett håll medan produkten ändå andas.

Motståndskraftig mot väder och vind
Det finns glasfiber som utvecklats för att vara väldigt beständigt mot exempelvis värme och UV-strålar vilket är bra i exempelvis takprodukter. Spunbond kan även göras flamhämmande, antistatiskt, alkoholbeständig osv.

Bygg är nog den industri som har bredast användning av nonwoven. Materialet är ju otrolig slitstarkt och kan varieras. Alla har nonwoven i sina hem. Inne, ute, på väggar, under golvet, i badrummet och i tak

Johan Georgson, VD, Scandinavian Nonwoven

Vad vi levererar:

Spunbond och Glasfiber är de vanligaste typerna av nonwoven som används inom byggindustrin. Med spunbond finns större flexibilitet att styra genomsläpp av luft och fukt medan glasfiber är styvare och väldigt starkt.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov.

Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Spunbond
Vi har spunbond av polypropen, polyester, polyeten och PLA vilka alla erbjuder olika egenskaper. Och vi kan belägga spunbond med olika material.

Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar och tjocklekar samt med olika egenskaper.

> Läs mer om spunbond eller belagd nonwoven

HDPE-nonwoven
HDPE-nonwoven lämpar sig väldigt bra för olika typer av byggprodukter i väggar och tak då den är oorganisk, har lång hållbarhet och andas samtidigt som den är väldigt stark och stabil med låg töjbarhet. Dessutom har den en täthet som gör att den kan spärra skadliga ämnen såsom asbest, mögel eller bly.

> Läs mer om HDPE-nonwoven

Glasfiber
Glasfiber finns i tre varianter och vi erbjuder alla tre. Vi levererar både på rulle och ark i fler olika storlekar och vikter med olika egenskaper.

> Läs mer om glasfiber

Några av våra golvprodukter

  • Scanocover golvskudd
  • Egalsoft golvunderlag
  • Scanosoft underlagsfilt
  • Scanostop mattstopp
  • Scanostick mattstopp
  • Scanogrip mattstopp
  • Landocol mattstopp
  • Scanofilt mattstopp

SCANOCOVER – våra egna golvprodukter

Under varumärket Scanocover erbjuder vi några av golvbranschens mest välkända och efterfrågade, golvskydd, golvunderlag och mattstopp för textila mattor. Beställ på www.scanocover.se

Golvskydd
Vårt självhäftande golvskydd är enkelt att lägga, enkelt att ta bort och enkelt att återanvända.

Mattstopp
Vi erbjuder fler olika mattstopp för löst lagda mattor på alla slags golv

Golvunderlag
Golvunderlag för textila mattor för tystare rum och skönare golv.

www.scanocover.se