Spunlace

Mjukt och stretchigt för hudnära produkter

Spunlace är ett väldigt mjukt nonwovenmaterial som ofta innehåller viskos för att kunna ta upp vätska. Det andvänds därför ofta i wipes.
Bild på Spunlace

Beställ
prover!

  • Absorberande
  • Stretchigt
  • Mjukt
  • Andas

Egenskaperna i spunlace kan styras genom att man mixar olika slags fiber men oftast används polyester och viskos.

Materialet är väldigt mjukt, lent och töjbart. Därför används det ofta i hudnära produkter. Till skillnad från spunbond så släpper spunlace fiber.

VAR ANVÄNDS DET?
Det används framförallt till wipes eftersom det är väldigt mjukt och våtstarkt – d.v.s. det står emot vätska bättre än exempelvis papper,

Wipes: Materialet är vanligast i hygienprodukter såsom wipes på grund av sin mjuka hudvänliga egenskaper.

Vi levererar inte spunlace till traditionella wipes men behöver ni det till special-wipes för till exempel rengöring eller wipes med andra särskilda egenskaper så kan vi hjälpa till!

VÅRA SEGMENT:

Sängar & möbler

Bygg

Automotive

Hygien

Sjukvård

Absorbenter

Filtrering

Wipes

Livsmedel

Tryckeri

VAD ÄR SPUNLACE

Spunlace utgörs av huggna fibertrådar som blandas i en silo för att sedan läggas ut på en bana. Materialet är då en vadd. Vadden behandlas med vattenjet som gör att fibrerna binds samman och skapar ett mjukt tunt material. Oftast gör man spunlace av en blandning av polyesterfiber och viskos, men andra kombinationer förekommer.

Spunlace från oss:

Vi har spunlace i flera olika format och med olika egenskaper till tillverkande företag som tar fram specialwipes.

Vi levererar på rullar och har en vikt på 40-120 g/m2. Vi erbjuder olika spunlace-produkter med olika absorptionsförmåga.

Vet du inte exakt vad du söker? Berätta om vilka egenskaper du behöver eller de krav du har så hjälper vi dig hitta rätt. Kontakta oss!