Tryckeri

Hållbart och smidigt alternativ till papper och PVC 

Att trycka på nonwoven ger fler fördelar jämfört med andra typer av underlag. Det är exempelvis mer beständigt än papper och snällare mot miljön än PVC. Nonwoven som är anpassat för tryck har låg töjbarhet vilket är en förutsättning för att effektivt kunna matas in i tryckprocessen utan problem. Materialet kan coronabehandlas vilket ökar vidhäftningsförmågan och tryckkvaliteten i flera vanliga trycktekniker.

Starkt och vattenresistent
Nonwoven har en längre hållbarhet än pappersprodukter och är särskilt lämplig för utomhustryck, både för storformatstryck och exempelvis ritningar, kartor och säkerhetskuvert som ska tåla att hanteras utomhus.

Materialet kan skrynklas och hanteras ovarsamt – även i blöt miljö utan negativ påverkan på trycket eller materialets funktion.

Precision för tryckprocessen
HDPE-nonwoven kan coronabehandlas för optimal vidhäftning och har låg töjbarhet för att enkelt kunna matas in i tryckprocessen. Det går att få nonwoven antingen på rulle eller i ark.

Materialet kan tryckas med både traditionella och digitala trycktekniker såsom UV-bläckstråle, latex och boktryckning.

Snällare än PVC
 HDPE-nonwoven är ett alternativ till produkter med PVC med mindre klimatpåverkan. Det kan dessutom tas ner, förvaras, flyttas och

återanvändas enklare eftersom det är mindre klumpigt och ofta lättare än andra material.

PVC innebär en större belastning för miljön. HDPE är återvinningsbart.

Styr egenskaperna 

Nonwoven kan behandlas på olika sätt för att styra egenskaperna. Såklart kan den coronabehandlas för bra tryck men även för att skapa andra typer av egenskaper såsom anti-statiskt eller för att klara exempelvis UV-ljus.

Exempel på tryckprodukter

  • Kartor
  • Ritningar
  • Säkerhetskuvert
  • Bärkassar
  • Armband till nöjesparker, badland och festivaler
  • Utomhustryck som ska återanvändas (vepor, reklam, information)
  • Tapeter

"Att trycka på nonwoven ger en slitstarkare produkt än papper och är snällare mot miljön än PVC"

Johan Georgsson , VD

Vad vi levererar:

Spunbond, HDPE-nonwoven och Wetlaid är de vanligaste typerna a nonwoven som används för tryck. De erbjuder lite olika typer av egenskaper.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även särskilda material efter behov.

Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

HDPE-nonwoven – Scanoflash 

Vi har egen HDPE-nonwoven som heter Scanoflash. Denna typ av nonwoven är otroligt slitstark och en bra alternativ till PVC eller papper för utomhustryck. Används också ofta till kartor och ritningar.

Vi erbjuder Scanoflash på rulle eller ark i olika tjocklekar och med olika tryckbehandlingar.

> Läs mer

Spunbond 

Spunbond används ofta vid storformatstryck utomhus och kan användas som stora vepor för insynsskydd vid festivaler, konsertscener eller liknande.

Vi erbjuder spunbond på rulle eller ark i olika tjocklekar och med olika tryckbehandlingar.

> Läs mer

Wetlaid 

Wetlaid är standardprodukten i produktion av nonwoventapeter. Vi erbjuder särskild wetlaid för specialtryck såsom fototapeter.

> Läs mer