Kemiskt bunden nonwoven

Mjukt och hudvänligt

Kemiskt bunden nonwoven är ett samlingsbegrepp för olika typer av nonwoven men den vanligaste är en blandning av viskos och polyester som ger en väldigt mjuk känsla.
Bild på Kemiskt bunden nonwoven

Beställ
prover!

Egenskaper

  • Starkare än papper
  • Mjukt
  • Prasslar inte
  • Absorberar fukt

Den mjuka känslan av gör att kemiskt bunden nonwoven kan användas nära huden och upplevs som behagligare än papper eftersom det både är skönare, prasslar inte och håller bättre.

Det är dessutom vattenbeständigt men tar samtidigt åt sig fukt – från exempelvis huden.

VAR ANVÄNDS DET?

Kemiskt bunden nonwoven används för industriell tillverkning av en mängd olika produkter.

Sjukvård: Man kan hitta materialet i en mängd sjukvårdsprodukter som bärs nära huden, exempelvis urinpåsar. Det är mjukt, andas och tar åt sig fukten från huden.

Wipes: De flesta våtservetter som produceras görs i spunlace eller i vissa fall wetlaid, men även kemiskt bunden nonwoven är vanligt förekommande.

Skogsindustrin: I skogsindustrin kan materialet användas för trädmärkning eftersom det står emot vatten, skadar inte träden och finfördelas vid avverkningen.

VÅRA SEGMENT:

Sängar & möbler

Bygg

Automotive

Hygien

Sjukvård

Absorbenter

Filtrering

Wipes

Livsmedel

Tryckeri

Vad är kemiskt bunden nonwoven

Det är ett samlingsnamn för en metod där man binder fiber med ett bindemedel och som sedan torkas. Den vanligaste kombinationen är polyester/viskos.

Kemiskt bunden nonwoven från oss:

Vi erbjuder alla typer av kemiskt bunden nonwoven på rulle eller ark med olika mängd polyester eller viskos och i olika tjocklekar och vikt till tillverkande företag.

Det vanligaste är en blandning av 70 % polyester och 30 % viskos. Men vi kan såklart erbjuda material där vi viktar mängden polyester och viskos annorlunda för att uppnå olika egenskaper vad gäller mjukhet.

Vi har både kemiskt bunden nonwoven på lager för direkt leverans eller specialtillverkar det efter dina behov. Du kan även få materialet i valfri färg.

Vi kan leverera på rulle från 10-2000 meter i olika vikter från 20-100 g/m2.

Vet du inte exakt vad du söker? Berätta om vilka egenskaper du behöver eller de krav du har så hjälper vi dig hitta rätt. Kontakta oss!