Absorbenter

Släpper igenom vätska men spärrar fukt och lukt

Absorbenter absorberar fukt eller lukter under transporter eller i paketering av olika fuktkänsliga produkter och livsmedel. Nonwovenmaterial används som bärare till absorbenter eftersom vissa nonwovenmaterial har förmågan att släppa igenom vätska men spärra fukt.

Bra mot fukt
Genom att belägga spunbond som är ett nonwovenmaterial så kan man skapa egenskaper i materialet som släpper igenom fukt men spärrar vätska vilket krävs när man tillverkar påsar till absorbenter.

Därför används ofta belags spunbond till påsar för absorbenter vid transport eller paketering av olika fukt- och luktkänsliga produkter. Men även för absorbering av olja och vätska.

Vårt nonwoven används också inom sjukvården för sårabsorbtion.

Slitstarkt och hållbart
Spunbond påverkas inte av fukt eller vätska och är dessutom väldig slitstarkt. Det är även möjligt att svetsa ihop påsarna på ett effektivt sätt med hjälp av värme.

Industrin för absorbenter växer och är viktig för både producenter och konsumenter eftersom absorbenterna hjälper till att hålla produkter och mat fräsch eftersom de absorberar fukt och oönskade lukter.

Bengt Wannehag, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

VANLIGA NONWOVEN-MATERIAL FÖR ABSORBENTER

Vad vi levererar:

Vi levererar olika slags nonwovenmaterial för absorbenter – framförallt spunbond.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Meltblown
Meltblown är utmärkt för absorbenter då den filtrerar små partiklar men kan släppa igenom vätska, olja eller luft.

> Läs mer om Meltblown. 

Spunbond
Det är den belagda spunbonden som kan spärra vätska men släpper igenom ånga.

Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar, tjocklekar och färger samt med olika egenskaper.

> Läs mer om spunbond och belagd nonwoven (oftast spunbond)