HDPE-nonwoven: Scanoflash

Ett unikt material med otroliga egenskaper 

HDPE-nonwoven är en otroligt slitstark, tryckbar och vattenbeständig nonwoven som även andas då den släpper igenom ånga och luft. Materialet används till allt från armband på festivaler och skyddskuvert till byggprodukter, absorbenter och skyddskläder.
Bild på HDPE nonwoven

Beställ
prover!

EGENSKAPER

 • Hög dragstyrka 
 • Rivbeständig 
 • Vattentålig 
 • Lätt att trycka på
 • Andas
 • Släpper inte igenom vätska 
 • Spärrar mögel, asbest och bly 
 • Spärrar bakterier
 • Kan hanteras ovarsamt
 • Återvinningsbar 
 • Låg töjbarhet 

HDPE står för High Density Polyethylene och är en nonwoven med väldigt starka egenskaper. såsom hög dragstyrka och rivbeständighet. Den är även lätt att printa på och är vattentät samtidigt som den andas och släpper igenom ånga. Vår egen HDPE-nonwoven heter Scanoflash.

Materialet är även så pass tätt att det spärrar organiska och skadliga ämnen såsom bakterier, mögel eller asbest.

Materialet är återvinningsbart vilket betyder att det kan få nytt liv i andra produkter.

VAR ANVÄNDS SCANOFLASH? 

Bygg: Scanoflash lämpar sig väldigt bra för olika typer av byggprodukter i väggar och tak då den är oorganisk, har lång hållbarhet och andas. Scanoflash är väldigt stark och stabil med låg töjbarhet. Dessutom är materialet så pass tätt att det spärrar skadliga ämnen som mögel, asbest eller bly.

Kartor och ritningar: kartor för exempelvis orientering eller ritningar som behöver klara regn och tuffa väderförhållanden så är Scanoflash utmärkt eftersom trycket också blir väldigt tydligt och bra och påverkas inte av att hanteras ovarsamt.

Sjukvård: Scanoflash kan användas till skyddskläder inom sjukvården då det hindrar bakterier från att komma igenom. Det gör den även lämplig för sterila förpackningar.

Förpackningar: Scanoflash används inom förpackningsindustrin i fall då det ställs höga krav på tålighet och bra tryckmöjligheter. Materialet kan bland annat användas för att försluta förpackningar som ett överdrag eller lock.

Tryckprodukter: Scanoflash kan användas till tryckprodukter som ska klara svåra förhållande och olika väderförhållanden under kortare tid. Exempelvis inträdesarmband, nummerlappar till olika tävlingar och säkerhetskuvert. Men även för tryckprodukter till utomhusbruk då det till skillnad från papper är tåligt mot både vatten och kan hanteras ovarsamt utan att trycket förstörs. Scanoflash är helt fri från PVC.

Skyddskläder: Eftersom materialet är otroligt slitstarkt och kan släppa igenom ånga så kan det användas för skyddsdräkter, både inom bygg och sjukvård. Men också för riskfylld sanering eller vistelse i närheten av skadliga eller kemiska ämnen då det är så pass tätt att det inte släpper igenom exempelvis mögel, asbest eller bly.

Absorbenter: Absorbenter är vanliga för exempelvis långdistanstransporter av varor som ska kapsla in fukt. Absorbenter behöver kunna vara väldigt starka i materialet då vätskan som absorbenterna kapslar in över tid väger mycket. Därför passar Scanoflash extra bra för den typen av absorbenter på grund av sin höga dragstyrka och förmåga att släppa igenom fukt och ånga men inte släppa ut vatten.

VÅRA SEGMENT:

Sängar & möbler

Bygg

Automotive

Hygien

Sjukvård

Absorbenter

Filtrering

Wipes

Livsmedel

Tryckeri

Vad är HDPE nonwoven?

HDPE står för High Density Polyethylene och är en svårtillverkad och eftertraktad nonwoven med väldigt starka egenskaper.

HDPE-nonwoven från oss: Scanoflash

Vår egen HDPE-nonwoven heter Scanoflash och finns i både styv och mjukare versioner samt i olika storlekar och tjocklek såväl på rulle som i ark.

Scanoflash kan behandlas för att justera materialets egenskaper såsom anti-statisk behandling och coronabehandling för tryck.

Vi kan leverera som ark eller på rullar upp till 1600 mm i bredd och upp till 2500 meter per rulle.

 

 

Vi levererar Scanoflash både off-the-shelf eller specialtillverkat.Vår Scanoflash börjar på 50 g/m2.

Vet du inte exakt vad du söker för HDPE-nonwoven? Berätta om vilka egenskaper du söker eller de krav du har så hjälper vi dig hitta rätt. Kontakta oss!