Hygien

Mjukt och skönt

Nonwoven används i hygienprodukter såsom blöjor och bindor för sina mjuka, absorberande och fuktgenomsläppliga egenskaper. Men det används även som engångsunderlägg på britsar och bänkar inom sjukvård och massage.

Mjukt och följsamt
Nonwoven såsom kemiskt bunden nonwoven och spunlace är mjukt och väldigt bra för hudnära hygienprodukter. Spunbond är lite styvare och mer beständigt men kan göras mjukt för hudnära produkter. Det finns även särskild elastisk spunbond som kan användas i blöjor för att följa bebisens rörelser.

Absorberar eller släpper igenom vätska
Beroende på vilket behov man har så finns mjuka nonwovenmaterial som absorberar eller släpper igenom fukt och vätska. Det finns exempelvis särskild belagd

spunbond som släpper igenom ånga/fukt men spärrar vätska vilket är viktigt för komforten i exempelvis bindor och blöjor.

Andas
Nonwoven är väldigt flexibelt som material och de mjukare nonwovenmaterial som används i hygienprodukter är utvecklade för att andas och släppa igenom luft.

Hållbart
Eftersom nonwoven tål vätska så håller det även bättre än till exemplen papper. Det är även både starkare och mjukare än pappersprodukter.

De flesta av oss kommer i kontakt med nonwoven i blöjor och andra hygenartiklar. Nonwoven är verkligen fantastiskt – det kan göras så otroligt mjukt så att det kan användas nära huden

Mariann Lifwergren, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

Vad vi levererar:

Vi levererar olika slags mjuka nonwovenmaterial för hygienprodukter med olika absorberande fukt- och luftgenomsläppliga egenskaper till tillverkande företag.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket nonwoven du söker.

Kemiskt bunden nonwoven
Vi har vätskeabsorberande och mjuk Kemiskt bunden nonwoven på rulle med olika egenskaper, i olika storlekar och vikt.

> Läs mer om kemiskt bunden nonwoven

Spunlace
Vår mjuka spunlace levereras på rulle och är både absorberande och stretchig.

> Läs mer om spunlace

Spunbond
Vi har mjuk spunbond som släpper igenom fukt. Spunbond absorberar inte vätska men andas. Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar, tjocklekar och färger samt med olika egenskaper.

Vi har även en unik elastisk spunbond i vårt utbud som är utmärkt för exempelvis blöjor.

> Läs mer om spunbond och elastisk spunbond

Termiskt bunden nonwoven
Vi har mjuk termiskt bunden nonwoven på rulle i olika storlekar och vikter.

> Läs mer om termiskt bunden nonwoven