Automotive

Formbart och hållbart

Nonwoven används till olika formgjutna komponenter i bilar och båtar.

Innerväggar, tak och golv
Nålfilt kan på ett enkelt sätt formgjutas med hjälp av värme för att passa olika delar i bilar och båtar (automotive). Exempelvis används ofta nålfilt som tak, innerväggar och i bagageutrymmet i bilen – materialet kan kläs med exempelvis tyg eller läder. I båtar används glasfiber för komponenter både inne och ute.

Skydd till mjuka delar
I mjuka inredningsdetaljer i båtar och bilar såsom säten används mjukare nonwovenmaterial såsom nålfilt eller spunbond för att klä in fjädring och som dammskydd.

I de flesta bilar och båtar hittar man nonwoven. Det är verkligen ett utmärkt material som kan formgjutas för att sedan kläs med tyg eller läder!

Mariann Lifwergren, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

VANLIGA NONWOVEN-MATERIAL I AUTOMOTIVE

Vad kan vi leverera:

Nålfilt och spunbond är de vanligaste typerna av nonwoven som vi levererar till Automotive. Framförallt levererar vi nonwoven som både är slitstarkt och billigare än tyg.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven och vi utvecklar nonwoven efter behov.  Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Nålfilt
Nålfilt är ett slitstarkt material som är billigare än tyg. Det är lätt att formgjuta och kläs med tyg eller läder. Vi levererar både på rulle och ark i fler olika storlekar och vikter.

> Läs mer om nålfilt

Glasfiber
Glasfiber är väldigt tåligt och kan lätt formgjutas för inredning och

utvändiga detaljer till bilar och båtar. Vi levererar på både ark och rulle i olika storlekar och volymer.

> Läs mer om glasfiber

Spunbond
Vi har spunbond med polypropen, polyester, polyeten och PLA vilka alla erbjuder olika egenskaper. Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar och tjocklekar samt med olika egenskaper.

> Läs mer om spunbond