Vad vi gör

Vi konverterar & förädlar

En av våra främsta styrkor är våra moderna konverteringsmaskiner för att kunna skära, vika, rulla om, arka och paketera vårt stora utbud av nonwoven. Exempelvis kan vi helt anpassa formaten så att den nonwoven ni köper funkar att matas rakt in i era produktionslinjer.

Rulla om
Vi har möjlighet att köpa in stora volymer med nonwoven på stora rullar för att sedan konvertera om den till mindre mer hanterbara rullar.

Vi klarar att rulla nonvoven med en bredd 400-3200 mm. Diameter på rullen upp till 1000 mm.

Skära
I samband med att vi rullar om nonwoven så kan vi även skära till rullar i en storlek som funkar exempelvis direkt i era produktionslinjer.

Vi klarar att skära nonwoven ner till en bredd av 40 mm med tolerans på max +/- 1 mm.

Vika
För nonwoven som behöver vara väldigt brett, exempelvis geotextil och täckväv, så kan vi vika materialet i samband med att vi rullar om det. Det ger fördelar frakt- och logistikmässigt om rullens bredd inte är större än 2 meter.

Vi kan vika nonwoven med en bredd upp till 3200 mm.

Arka
Vi arkar nonwoven i storlekar som kan matas rakt in i er produktion.

Vi har två olika maskiner som gör att vi kan hantera arkning av väldigt tunna material, såväl som riktigt tjocka nonwoven.

Vi klarar även av att arka nonwoven som blivit belagda med någon typ av klistrig yta.

Vi kan arka  i alla tjocklekar i dimensioner 300-3000 mm – med en max yta av 2300 x 3000 mm

Paketera
Vi paketerar ofta nonwoven åt våra kunder. Vi kan packa i:

  • plastpåsar (ark)
  • plastslang (rullar)
  • kartonger

Vi gör även vissa speciallösningar – exempelvis erbjuder vi wipes i färdiga plastburkar. Vi kan även trycka och/eller sätta etiketter på paketen eller inkludera inlagor.

Detta är kärnan i våra tjänster. Att konvertera materialet till ett format som fungerar för våra kunder och deras produktionslinjer.

Johan Georgson, VD, Scandinavian Nonwoven

Vad vi också gör

 

Vi lagerhåller och distribuerar

Vi hjälper många kunder att lagerhålla stora volymer av material åt dem så att de slipper lagerhållningen själv. I de flesta fall hanterar vi även all logistik och distribution av materialet så att det fungerar med deras tillverkningsprocess.

> Läs mer

 

 

Vi utvecklar och levererar

Vi både utvecklar nya material och erbjuder Skandinaviens största utbud av nonwoven för direkt leverans från vårt lager. Många av våra kunder utnyttjar vårt kunnande för att hitta rätt material och i många fall hjälper vi till att ta fram nya produkter.

> Läs mer