Livsmedel

Låt den goda smaken passera

Inom livsmedel används framförallt wetlaid till kaffefilter, snuspåsar och tepåsar som ett starkare alternativ till papper.

Vätsketåligt och genomsläppligt
Wetlaid används till förpackningar av livsmedel som ersättning för papper. Det påminner om papper men är mer slitstarkt. Men till skillnad från papper så tål wetlaid vätska samtidigt som det släpper igenom vätska väldigt bra.

Svetsas ihop
Materialet kan även svetsats ihop men hjälp av värme vilket gör det optimalt för kaffefilter och tepåsar.

Livsmedel har insett fördelarna med nonwoven i förhållande till papper. Nonwoven håller bättre och kan ju svetsas. Det är såklart stora fördelar när man tillverkar kaffefilter eller tepåsar.

Mariann Lifwergren, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

VANLIGA NONWOVEN-MATERIAL FÖR LIVSMEDEL

Vad vi levererar:

Vi levererar wetlaid till tillverkning av produkter inom livmedelsindustrin såsom kaffefilter och tepåsar. Såklart är vår wetlaid godkänd för livsmedelsindustrin.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Wetlaid
Wetlaid är ett mer papperslikt men ändå mjukare material som tål, absorberar och/eller släpper igenom vätska. Vår wetlaid levereras på rulle  i olika storlekar och tjocklekar med den tålighet och genomsläpplighet som du behöver.

> Läs mer om wetlaid

HDPE-nonwoven
HDPE-nonwoven är optimal för förpackningsprodukter i fall då det ställs höga krav på tålighet och bra tryckmöjligheter.

Dessutom har den en täthet som gör att den kan blockera skadliga ämnen. Materialet kan bland annat användas för att försluta förpackningar som ett överdrag eller lock.

> Läs mer om HDPE-nonwoven