Sjukvård

Mjukt material som andas

Nonwoven används i sjukvårdsprodukter såsom sårabsorbenter, urinpåsar, engångskläder och engångsunderlägg på britsar. Nonwoven-material för sjukvård är mjuka, andas och kan släppa igenom, absorbera eller spärra vätska.

Mjukt och följsamt
Kemiskt bunden nonwoven och spunlace är mjukt och väldigt bra för hudnära produkter  inom sjukvård där det finns ett ytskikt mot huden såsom i urinpåsar

Det finns även en unik elastisk spunbond som används inom sjukvården för  engångskläder såsom underkläder.

Andas
Nonwoven är väldigt flexibelt och de mjukare nonwovenmaterial som används i hudnära sjukvårdsprodukter är utvecklade för att andas och släppa igenom luft.

 

Absorberar eller släpper igenom vätska
Det finns både mjukt nonwoven som absorberar fukt eller som släpper igenom fukt och vätska.

Absorberande nonwoven kan också användas i kroppsnära produkter eftersom den tar upp fukt från huden.

Hållbart
Eftersom nonwoven tål vätska så håller det även bättre än till exempel papper. Det är även både starkare och mjukare än pappersprodukter.

Sjukvården har hittat en massa kloka innovativa sätta att använda nonwoven. De har verkligen hittat vägar för att utnyttja materialets olika egenskaper som absorbent till sår och andra vätskor – men också till engångskläder och sterildukar.

Bengt Wannehag, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

Nonwoven som vi levererar:

Vi levererar olika slags mjuka nonwoven-material för produkter inom sjukvård med olika absorberande fukt- och luftgenomsläppliga egenskaper.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket nonwoven du söker.

Spunbond
Vi har mjuk spunbond som släpper igenom fukt. Spunbond absorberar inte vätska men andas. Däremot kan den spärra vätska på ett håll. Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar, tjocklekar och färger samt med olika egenskaper.

Vi har även en unik elastiskt spunbond i vårt utbud som är utmärkt för  engångskläder. Läs mer om spunbond och elastisk spunbond.

HDPE-Nonwoven
HDPE-nonwoven är otroligt slitstark och  släpper igenom ånga. Det användas för skyddsdräkter och sterila förpackningar till instrument. Läs mer om HDPE-nonwoven

Kemiskt bunden nonwoven
Vi har vätskeabsorberande och mjuk Kemiskt bunden nonwoven på rulle med olika egenskaper, i olika storlekar och vikt. Läs mer om Kemiskt bunden nonwoven.

Spunlace
Vår mjuka spunlace levereras på rulle och är både absorberande och stretchig. Läs mer om spunlace.

Termiskt bunden nonwoven
Vi har mjuk termiskt bunden nonwoven på rulle i olika storlekar och vikter. Läs mer om termiskt bunden nonwoven.

Meltblown & Ansiktsmasker
Meltblown anvnds ofta som kärna i ansiktmasker för filtrering. Läs mer om meltblown

Varför färdiga sjukvårdprodukter?

 • Snabb leverans
 • Testade och certifierade redan
 • Paketering klar
 • Anpassa produkt efter era behov

Sjukvårdprodukter som vi levererar:

Vi erbjuder ett utbud av färdiga sjukvårdsprodukter i nonwoven för grossister och återförsäljare.

Sittdyna
SVENKO sittdyna används primärt som komfortdyna. Den är lämplig för magra personer som behöver extra polstring samt till personer med smärta. Sittdynan används bland annat på pallitativa enheter, inom hemsjukvården, i äldreboenden och hemma

 • 50 x 50 cm
 • Silikoniserad yta motverkar risken för skjuv/trycksår.
 • Brandsäkerhetstestad
 • Maskintvättas. Kan torktumlas.

-> Läs mer i produktblad eller bruksanvisning.

Bänkpapper
FINE bänkpapper är speciellt framtagen för att tillgodose de högt ställda kraven inom hälsovård. Bänkpappret är ett prasselfritt, sammetslent viskosnonwoven med hudvänlig kvalitet som ger en behaglig känsla för era kunder att ligga på.

Bänkpappret finns att få i vitt eller blått, som rullvara eller ark. Finns även i ansiktsduk med praktiskt skuret krysshål.

Funktionsmadrass
SVENKO mjukfibermadrasser har funnits på densvenska marknaden i över trettio år. Madrassen används bland annat på pallitativa enheter, inom hemsjukvården, i äldreboenden och i privata hem.

 • Silikoniserad yta motverkar risken för skjuv/trycksår.
 • Brandsäkerhetstestad
 • Tryckutjämnande
 • Särskilt bra för magra personer eller de med smärtproblematik
 • Maskintvättas
 • Finns i fler olika storlekar, med bredder på 80, 90, 105 och 120 cm.

-> Läs mer i produktblad eller bruksanvisning.

Steriliseringsskynken
Steriliseringsskynkena är godkänds för sjukhusmiljö och levereras som färdig produkt. Skynken finns i olika material: vattentålig och mjuk spunbond (SMS), stretchigt kräppat papper eller mer kostnadseffektivt vanligt papper.