Sjukvård

Mjukt material som andas

Nonwoven används i sjukvårdsprodukter såsom sårabsorbenter, urinpåsar, engångskläder och engångsunderlägg på britsar. Nonwoven-material för sjukvård är mjuka, andas och kan släppa igenom, absorbera eller spärra vätska.

Mjukt och följsamt
Kemiskt bunden nonwoven och spunlace är mjukt och väldigt bra för hudnära produkter  inom sjukvård där det finns ett ytskikt mot huden såsom i urinpåsar

Det finns även en unik elastisk spunbond som används inom sjukvården för  engångskläder såsom underkläder.

Andas
Nonwoven är väldigt flexibelt och de mjukare nonwovenmaterial som används i hudnära sjukvårdsprodukter är utvecklade för att andas och släppa igenom luft.

 

Absorberar eller släpper igenom vätska
Det finns både mjukt nonwoven som absorberar fukt eller som släpper igenom fukt och vätska.

Absorberande nonwoven kan också användas i kroppsnära produkter eftersom den tar upp fukt från huden.

Hållbart
Eftersom nonwoven tål vätska så håller det även bättre än till exempel papper. Det är även både starkare och mjukare än pappersprodukter.

Sjukvården har hittat en massa kloka innovativa sätta att använda nonwoven. De har verkligen hittat vägar för att utnyttja materialets olika egenskaper som absorbent till sår och andra vätskor – men också till engångskläder och sterildukar.

Bengt Wannehag, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

Vad vi levererar:

Vi levererar olika slags mjuka nonwoven-material för produkter inom sjukvård med olika absorberande fukt- och luftgenomsläppliga egenskaper.

Steriliseringsskynken
Utöver vårt utbud av nedanstående nonwoven för olika produkter inom sjukvård erbjuder vi steriliseringsskynken godkända för sjukhus.

Steriliseringsskynkena levereras som färdig produkt. Skynken finns i olika material: vattentålig och mjuk spunbond (SMS), stretchigt kräppat papper eller mer kostnadseffektivt vanligt papper.

Stort utbud
Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov. Kontakta oss om du är osäker på vilket nonwoven du söker.

Spunbond
Vi har mjuk spunbond som släpper igenom fukt. Spunbond absorberar inte vätska men andas. Däremot kan den spärra vätska på ett håll. Vi levererar på rulle och ark i olika storlekar, tjocklekar och färger samt med olika egenskaper.

Vi har även en unik elastiskt spunbond i vårt utbud som är utmärkt för exempelvis engångskläder. Läs mer om spunbond och elastisk spunbond.

Kemiskt bunden nonwoven
Vi har vätskeabsorberande och mjuk Kemiskt bunden nonwoven på rulle med olika egenskaper, i olika storlekar och vikt. Läs mer om Kemiskt bunden nonwoven.

Spunlace
Vår mjuka spunlace levereras på rulle och är både absorberande och stretchig. Läs mer om spunlace.

Termiskt bunden nonwoven
Vi har mjuk termiskt bunden nonwoven på rulle i olika storlekar och vikter. Läs mer om termiskt bunden nonwoven.

Meltblown & Ansiktsmasker
Meltblown anvnds ofta som kärna i ansiktmasker för filtrering. Läs mer om meltblown

Beställ prover!