Wipes

Torr eller våt avtorkning

Det finns en uppsjö av wipes – både torra och våta och i olika förpackningar. Detta är dessutom en marknad som ständigt ökar. Vi har specialiserat oss på att leverera nonwoven för tillverkning av specialwipes med särskilda krav.

Ofta används spunlace för wipes, men även wetlaid och kemiskt bunden nonwoven kan användas.

Slitstarkt och vätsketåligt
Fördelen med nonwoven är att det tål och absorberar vätska väldigt bra jämfört med exempelvis vanligt papper. Materialet tål

även eventuell parfym eller andra tillsatser som finns i våta wipes.

Mjukt
Både spunlace och kemiskt bunden non-woven är väldigt mjuka och hudvänliga material. Wetlaid påminner mer om papper.

Marknaden för wipes är gigantaisk och det är tack vare det fantastiska nonwoven. Vi jobbar med kunden för att hitta exakt rätt egenskaper – det ska ju både vara mjuk och kunna absorbera vätska. I många fall tar vi fram helt nya material till kunderna

Bengt Wannehag, Försäljning, Scandinavian Nonwoven

Vad vi levererar:

Vi levererar spunlace, kemiskt bunden nonwoven och wetlaid för specialwipes med särskilda behov eller krav. Vi hjälper då även till att utveckla materialet så att det passar dina behov.

Vi har Skandinaviens största utbud av nonwoven men vi utvecklar även nonwoven efter behov.

Kontakta oss om du är osäker på vilket material som passar din produkt bäst.

Kemiskt bunden nonwoven
Kemiskt bunden nonwoven är ett samlingsbegrepp för olika typer av nonwoven men den vanligaste är en blandning av viskos och polyester som ger en väldigt mjuk känsla. Vi har både kemiskt bunden nonwoven på lager för direkt leverans eller specialtillverkat det efter dina behov. Du kan även få materialet i valfri färg.

> Läs mer om kemiskt bunden nonwoven

Spunlace
Spunlace är det vanligaste materialet för wipes. Det är vattentåligt och stretchigt men framförallt väldigt mjukt mot huden. Vår spunlace levereras på rullar me olika absorbtiosnförmåga och vikt.

> Läs mer om spunlace

Wetlaid
Wetlaid är ett papperslikt och mjukt material som tål och absorberar vätska. Vår wetlaid levereras på rulle i olika storlekar och tjocklekar med den tålighet och genomsläpplighet som du behöver.

> Läs mer om wetlaid

Beställ prover!