Termiskt bunden nonwoven

Bra för rengöring

Termiskt bunden nonwoven är ett samlingsbegrepp för nonwoven som binds ihop med värme. Och även om spunbond är ett nonwovenmaterial som även bindas med hjälp av värme skiljer man på spunbond och termiskt bunden nonwoven – de har även olika egenskaper.
Bild på Termiskt bunden nonwoven

Beställ
prover!

Egenskaper

  • Absorberande
  • Mjukt
  • Tar upp smuts väldigt bra

I spunbond används oändligt långa fibertrådar medan i termiskt bunden nonwoven används huggna fibertrådar. Det gör att man kan blanda fiber på ett mer flexibelt sätt när man tillverkar termiskt bunden nonwoven.

Genom att använda olika mycket värme och olika slags fiber kan man också styra tätheten och genomsläppet.

Den erbjuder bättre absorberande egenskaper är exempelvis spunbond eftersom viskos kan tillsättas.

Genom att styra fibrernas form kan man även skapa ett material med mer oregelbunden yta som lättare tar till sig smuts och som är väldigt effektivt för rengöring.

VAR ANVÄNDS DET?

Rengöring: Om man väljer att använda fiber med mer oregelbunden yta kan man skapa en termiskt bunden nonwoven som är väldigt bra på att ta upp smuts.

Wipes: Materialet används ofta i wipes då man kan få materialet både väldigt mjukt eller väldigt strävt.

VÅRA SEGMENT:

Sängar & möbler

Bygg

Automotive

Hygien

Sjukvård

Absorbenter

Filtrering

Wipes

Livsmedel

VAD ÄR TERMISKT BUNDEN NONWOVEN

Termiskt bunden nonwoven skapas genom att man blandar huggna fiber i en silo som sedan kardas till en vadd. Materialet smälts ihop när det passerar igenom värmevalsar.

Termiskt bunden nonwoven från oss:

Vi har termiskt bunden nonwoven i flera olika format och med olika egenskaper. Vi riktar oss framförallt till tillverkande företag.

Vår termiskt bundna nonwoven levereras på rulle och kan fås olika storlekar och tjocklekar med den absorptionsförmåga, mjukhet eller genomsläppsförmåga du behöver.

Vet du inte exakt vad du söker? Berätta om vilka egenskaper du behöver eller de krav du har så hjälper vi dig hitta rätt. Kontakta oss!