Om oss

Vår story

Vi på Scandinavian Nonwoven har sedan många år tillbaks arbetat med och erbjudit fantastiska nonwovenmaterial till våra många kunder inom tillverkningsindustrin i norra Europa.

Vi erbjuder Skandinaviens största utbud av nonwoven och i många fall hjälper vi våra kunder att utveckla skräddarsydda material anpassade efter deras specifika behov.
Läs mer om vad vi gör.

Företaget grundades redan 1982 av två svenskar som redan hunnit arbeta med nonwoven i 20 år. De insåg möjligheterna

med det fantastiska materialet och ville hjälpa kunderna inse dessa möjligheter. Djup kunskap om materialet och närhet till kunderna har sedan dess varit viktig för oss.

Många branscher har sedan dess insett fördelarna med det fantastiskt flexibla nonwoven.

Vi erbjuder även våra egna golvprodukter till byggare och golvläggare under varumärket Scanocover.

Möjligheterna med nonwoven är oändliga. Det är ett ett otroligt och flexibelt material och vi hjälper dig att hitta rätt!

Johan Georgson, VD, Scandinavian Nonwoven

Det fantastiska nonwoven

Nonwoven är verkligen ett fantastiskt flexibelt material där man kan styra egenskaperna i mycket större utsträckning än andra material med mer fasta egenskaper.

Det finns mjuka följsamma nonwoven material som används i wipes och blöjor men det finns också motståndkraftiga slitstarka nonwovenmaterial som används i bilar och inom byggbranschen.

Materialet kan göras både vattenabsorberande och vattenavvisande. Det finns nonwoven material som är resistent mot UV-strålar, alkohol och elektricitet.

Det finns nonwoven som kan omformas, gjutas, svetsas ihop, strechas och är elastiskt. Och det finns material som uppfyller tuffa krav och är godkänt för livsmedel och sjukvård.

Möjligheterna med nonwoven är nästan oändliga. Och vi hjälper dig hitta rätt.

Läs gärna vår materialguide. Där kan du även beställa prover.